Blog

Piszę o wszystkim, co związane z moją słodką działalnością.

Jak dobrać średnicę tortu do separatora?

To jedno z najczęściej zadawanych mi pytań. Mam nadzieję, że wskazówki zawarte w tym wpisie, pomogą Ci odpowiednio dobrać wielkość poszczególnych pięter do Twojego ulubionego separatora. Jeśli wciąż będziesz mieć

Jak zrobić tort piętrowy? – wskazówki

Przed Tobą Twój pierwszy raz z tortem piętrowym? A może masz już za sobą pierwsze próby, ale nie czujesz się pewnie? W tym wpisie podaruję kilka cennych wskazówek, które na

4 przepisy na ChocoDONUTy

Z okazji 1 urodzin mojego bloga przygotowałam dla Ciebie specjalny przepis na pyszne ChocoDonuty. Chciałam przygotować coś wyjątkowego, łatwego i szybkiego. Coś, co każdy będzie mógł przygotować w swojej domowej

Jak terapia pomogła mi w słodkim biznesie?

To najtrudniejszy wpis, jaki do tej pory dla Ciebie napisałam. Odkrywam w nim swoje uczucia i emocje, które towarzyszyły mi przed długi czas (a czasami wciąż towarzyszą). Mam nadzieję, że

Przepis na ,,szybkie” pierniczki

Czy Ty też jesteś niecierpliw_ i nie lubisz czekać, aż pierniczki zmiękną? Mam dla Ciebie bardzo łatwy przepis na moje ulubione świąteczne ciasteczka, które możesz jeść od razu po upieczeniu. Daj

Kwiaty na torcie – jakie wybrać? cz. 2

Czy Ty też będąc w kwiaciarni lub na giełdzie kwiatowej zastanawiasz się, którymi kwiatami możesz udekorować swoje wypieki? Jakie rodzaje będą bezpieczne dla Twoich gości lub klientów, aby uniknąć zatrucia? Które będą mogli

Falbanki na torcie – prosta i efektowna dekoracja

Masz ochotę na efektowną, lekką i ciekawą dekorację swojego tortu? A może znudziły Ci się już idealnie proste torty otynkowane kremem? Lub chciał_byś spróbować czegoś nowego? Przychodzę z pomocą, proponując Ci

Działalność nierejestrowana w kuchni domowej

Czy słyszałaś_eś o możliwości założenia kuchni domowej w ramach działalności nierejestrowanej? W tym wpisie opowiem Ci, jak to wygląda w praktyce, dlaczego zdecydowałam się na taką formę działalności. Wspomnę również

Kwiaty na torcie – jak je zabezpieczyć? cz. 1

  Żywe kwiaty to jedna z moich ulubionych tortowych dekoracji. Dlaczego? Jest to jedno z najszybszych i najbardziej efektownych zdobień, a także pasuje do wypieków na wszystkie możliwe okazje. W

„Kuchnia domowa” a kuchnia w domu – różnice

Co odróżnia kuchnię domową od Twojej kuchni w domu? Przecież to wciąż to samo pomieszczenie… W tym artykule postaram się wskazać kilka różnic, które pozwalają przyrządzać słodkie wypieki w swojej

Podstawowe narzędzia do przygotowania tortu

Razem z Obserwatorkami i Obserwatorami mojego Instagrama stworzyliśmy listę podstawowych narzędzi do złożenia i dekoracji tortu. Mam nadzieję, że lista ułatwi Ci zakupy i podjęcie decyzji, które artykuły są naprawdę

Prosty przepis na tynk z ciekawą strukturą do tortu

Nie masz ochoty na tynkowanie tortu? Przejmujesz się każdym bąbelkiem powietrza w kremie? Chcesz poznać nową technikę dekorowania? A może nie umiesz jeszcze nakładać idealnie kremu i szukasz łatwego sposobu

1 urodziny kuchni domowej – podsumowanie!

Niech mnie ktoś uszczypnie – to już rok! Chociaż jestem w trakcie pisania tego podsumowania, dalej ciężko mi uwierzyć, że minęło 12 miesięcy od mojej wizyty w Inspekcji Sanitarnej… Wizyty,

Personalizowany topper z izomaltu do schrupania

A właściwie do polizania! To mój kolejny bardzo szybki i łatwy pomysł na niepowtarzalną dekorację Twojego tortu. Koszt jego wykonania jest niewielki, możesz ograniczyć się tylko do dwóch składników. Ilość możliwości na

Minusy posiadania kuchni domowej

Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy, i to samo dotyczy posiadania kuchni domowej. Chociaż bardzo się cieszę, że udało mi się zarejestrować swoją działalność i czerpię z tego dużo

Plusy posiadania kuchni domowej

,,Po co Ci ta kuchnia domowa?” – to pytanie usłyszałam już kilka razy. Dlatego postanowiłam opisać poniżej, jakie korzyści uzyskuję z prowadzenia słodkiego biznesu w takiej formie. Uważam, że była to bardzo dobra decyzja

Jadalne cekiny – prosty sposób na dekorację tortu

Jestem sroką, kocham brokat i inne błyskotki, dlatego wymyślenie sposobu na przygotowanie cekinowej dekoracji na tort, było moim priorytetem. Za mną kilka nieudanych prób, ale w końcu najłatwiejszy i najszybszy

Dlaczego nie wykonuję deserów wykluczeniowych?

Czy wiesz, czym są wypieki wykluczeniowe? Jakie zasady powinny obowiązywać w kuchni przy ich wykonywaniu? Kto w szczególności takie zamawia? Jakich składników w nich nie znajdziesz? I podstawowe pytanie, od którego powinnam

Moje pierwsze torty – jak to się zaczęło?

W którym momencie torty zawładnęły moim życiem i jak to się zaczęło? Czy to była miłość od pierwszego zjedzenia? Droga do miłości i postawienia na torty była długa. Jeśli chcesz

Jak założyłam kuchnię domową?

Jak to się u mnie zaczęło? Czy zawsze uważałam, że to idealny pomysł na start? Czy było łatwo uzyskać wpis do rejestru? Co było dla mnie najtrudniejsze? Ile czasu zajęło

Koszyk

Zamów ZESTAW: dowolny separator + eBook i zgarnij eBooka z 40% rabatem!