FAQ
Często zadawane pytania
FAQ
Gdzie produkowane są separatory?
Wszystkie separatory są produkowane w Polsce, a każdy z nich jest wykonywany ręcznie. Stawiam na wysoką jakość i dbałość o detale, aby każdy klient był zadowolony ze swojego zamówienia.
Co wyróżnia moje (choco) separatory?
Przede wszystkim jakość wykonania oraz dbałość o detale.
Minimalna waga przy zachowaniu maksymalnej nośności.
Wszystkie separatory są wielokrotnego użytku.
Różnorodność kształtów i kolorów – staram się poszerzać swoją ofertę.
I oczywiście -separatory mają specjalną moc odmieniania Twoich tortów piętrowych!
Z jakiego materiału zostały wykonane separatory?
Obecnie na stronie znajdziesz dwa rodzaje separatorów.
Część z nich została wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, którą z powodzeniem można wykorzystywać w branży spożywczej. W zależności od wybranego koloru, niektóre z nich zostały pomalowane metodą proszkową i odpowiednio zabezpieczone, aby jak najdłużej pięknie prezentowały się na Twoich wypiekach.
Mini separatory zostały wykonane z idealnie przezroczystego szkła akrylowego, które posiada atest do kontaktu z żywnością.
Jak zapłacić za zamówienie?
Za swoje zamówienie możesz zapłacić korzystając z bramki płatniczej Paynow:
- BLIKIEM
- kartą płatniczą: Visa, Visa Electron, Mastercard, MasterCard Electronic, Maestro
- przelewem online
Czy mogę otrzymać fakturę?
Tak, za zakupione w moim sklepie produkty możesz otrzymać paragon, który zostanie dołączony do Twojego zamówienia lub fakturę. Podczas składania zamówienia podaj swoje dane firmowe i wyraź chęć otrzymania faktury. Otrzymasz ją mailowo po zaksięgowaniu płatności.
Co zrobić, jeśli wyświetla mi się błąd płatności?
Jeśli wystąpił problem z płatnością, złóż proszę nowe zamówienie. Nieopłacone zamówienie zostanie anulowane po upływie 24h.
Jak anulować zamówienie?
Możesz to zrobić zanim skompletuję Twoje produkty do wysyłki. W celu anulowania zamówienia, napisz proszę do mnie wiadomość mailową.
Ile wynosi czas wysyłki?
Czas wysyłki produktów fizycznych wynosi maksymalnie 3 dni robocze od zaksięgowania wpłaty za zamówienie. Oznacza to, że po upływie trzech dni przesyłka zostanie przeze mnie umieszczona w paczkomacie i wysłana do Ciebie. Jednak staram się przygotowywać paczki do wysyłki w jak najkrótszym terminie! Zazwyczaj wysyłam je przed upływem 24h od zaksięgowania wpłaty.
eBook trafi na Twoją skrzynkę mailową od razu po dokonaniu płatności.
Jakie są sposoby dostawy?
W zależności od własnych preferencji możesz wybrać jedną z form dostaw:
- paczkomaty InPost – 19zł
- ORLEN Paczka – 14zł
- DPD Pickup – 14zł
Po włożeniu produktów do koszyka, będziesz mogła/mógł wybrać jedną z wyżej wymienionych opcji.
Darmowa wysyłka zamówień o wartości powyżej 340 zł.
Czy mogę złożyć reklamację?
Przed wysyłką osobiście sprawdzam i pakuję wszystkie produkty. Jeśli jednak po odebraniu zamówienia zauważysz wadę, proszę napisz do mnie wiadomość na adres: noela@chocolover.pl, postaram się jak najszybciej pomóc!
Więcej informacji znajdziesz: REKLAMACJE
Jaki jest czas na dokonanie zwrotu?
Możesz dokonać zwrotu w ciągu 14 dni od otrzymania zamówienia. W tym celu należy odesłać zamówione produkty na mój adres firmowy i poinformować mnie o odstąpieniu od umowy.
Więcej informacji znajdziesz: ZWROTY
Produkty elektroniczne (eBook) nie podlegają możliwości zwrotu. Więcej szczegółów znajdziesz: REGULAMIN
Produkt, który chcę zamówić jest niedostępny. Co zrobić?
Jeśli Twój wymarzony produkt jest obecnie niedostępny na stronie, proszę zapisz się do powiadomienia o jego dostępności. Jak tylko produkt ponownie pojawi się na sklepie, dostaniesz ode mnie wiadomość na podany przez Ciebie adres mailowy, że możesz dokonać zakupu.
Jak składać torty piętrowe z separatorami?
Potraktuj separator tak samo jak jedno z pięter w Twoim torcie i postępuj zgodnie ze swoimi metodami składania tortów piętrowych. Sam_ się przekonaj, jakie to proste!
Przed położeniem separatora na torcie, zabezpiecz go tak samo, jak inne niejadalne dekoracje, których używasz, np. toppery, świeczki, żywe kwiaty.
Więcej informacji znajdziesz w moim eBooku ,,Instrukcja składania tortów piętrowych z separatorami”, który cały czas jest dostępny na sklepie. Opisuję w nim dokładnie cały proces budowania tortu piętrowego i nie tylko!
Jak dbać o separator?
Przed i po każdym użyciu przemyj separator ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń używając miękkiej gąbki i wytrzyj ściereczką lub papierem kuchennym do sucha. Możesz go również również zdezynfekować płynem antybakteryjnym nadającym się do przedmiotów mających kontakt z żywnością.
Nie dotykaj separatora ostrymi narzędziami i nie krój swojego tortu bezpośrednio na nim. Aby separatory, jak najdłużej pięknie prezentowały się na Twoich wypiekach, należy unikać uderzeń oraz innych uszkodzeń mechanicznych.
Kiedy chowasz separator na półce, stawiaj go zawsze pionowo – w takiej samej pozycji, jak ustawiasz go na torcie. Nie kładź na niego bardzo ciężkich przedmiotów. Przed złożeniem tortu sprawdź na stronie sklepu, ilu kilogramowy tort możesz na nim ustawić.
Jak wykorzystać bon podarunkowy?
Wpisz kod znajdujący się na Twoim bonie podarunkowym przed przejściem do płatności w miejscu KUPONY. Wartość produktów automatycznie zostanie obniżona o kwotę podaną na Twoim bonie.
Gdzie znajdę inspiracje/ pomysły na torty z separatorami?
Więcej zdjęć tortów piętrowych z separatorami znajdziesz na moich portalach społecznościowych – linki znajdziesz na stronie sklepu w zakładce Kontakt.
Możesz również sprawdzić #chocolovershop, aby zobaczyć torty moich Klientów lub wejść w wyróżnione relacje pod nazwą ,,WASZE” na IG sklepu @chocolover.shop.
Co zrobić, jeśli potrzebujesz innego wymiaru separatora?
Jeśli nie znalazł_ś separatora w odpowiednim rozmiarze bądź kolorze, proszę napisz do mnie wiadomość, a ja zobaczę, co da się zrobić.
Cały czas pracuję nad powiększeniem swojej oferty.
Masz więcej pytań?
Nie znalazł_ś odpowiedzi na swoje pytanie? Proszę wyślij mi wiadomość, postaram się jak najszybciej udzielić odpowiedzi.